Розпродаж посилок “Нової пошти”: чергова схема шахраїв

У соцмережах та телеграм-каналах почали розповсюджувати інформацію про те, що "Нова пошта" нібито розпродає посилки, які довго лежать на складі – понад 30 днів. З цього приводу пресслужба компанії 4 січня звернулася до українців із важливим попередженням.

Про це повідомляє "Хвиля" із посиланням на повідомлення "Нової пошти".

У компанії наголошують, що "Нова пошта" не займається продажом посилок своїх клієнтів – ні у зв’язку із закінченням терміну зберігання, ні у зв’язку з утилізацією, ні після ракетних обстрілів. Такі повідомлення поширюють аферисти, тому представники компанії закликали не вірити та не купувати у них нічого.

"Будь-які телеграм-канали чи сторінки у соціальних мережах які поширюють цю інформацію — шахраї! Ми постійно працюємо над тим, аби видаляти такі та подібні публікації та, на жаль, більшість телеграм-каналів сьогодні є анонімними, вони свідомо використовують згадку про компанію як клікбейт у рекламі, за яку беруть гроші, та чим вводять в оману своїх підписників", – заявляють у "Новій пошті".

Представники компанії пояснили, що у разі, якщо відправлення не було витребуване одержувачем або відправником впродовж 30 календарних днів, таке відправлення вважається невитрибуваним. Тоді відповідальність компанії за збереження відправлення перед відправником та одержувачем припиняється.

"Будьте обачними, а перевірити інформацію щодо актуальних активностей Нової пошти можна лише на її офіційних сторінках — сайті, офіційних сторінках у соцмережах", – додали у "Новій пошті".

Джерело: 5692.com.ua