Розпал сезону: як приготувати мандаринове варення

Зараз в Україні самий розпал сезону мандарин і цитрусових. Мало хто знає, що з мандарин можна приготувати смачне і корисне варення. Ми розповімо як.

Вибір інгредієнтів

Приготування смачного мандаринового варення починається з правильного вибору інгредієнтів. Купіть стиглі й ароматні мандарини. Віддайте перевагу мандаринам з тонкою шкіркою, щоб зберегти ніжність варення.

Спосіб приготування

Підготовка мандарин. Ретельно вимийте мандарини, потім обсушіть. Розділіть їх на часточки і видаліть кісточки, якщо вони присутні. Цей етап важливий для створення гладкої та ніжної консистенції варення.

Потім поставте каструлю на середній вогонь і додайте мандарини. Пам'ятайте, що мандарини містять достатню кількість цукру, тому його можна додавати небагато. Варіть мандарини до м'якості, періодично помішуючи.

Додавання цукру і спецій: після того як мандарини стануть м'якими, додайте цукор за смаком. Також, за бажання, внесіть "родзинки" за допомогою кориці, ванілі або інших спецій. Продовжуйте варити на середньому вогні, поки варення не набуде консистенції густої маси.

Для того, щоб перевірити готовність варення, візьміть невелику кількість продукту на блюдце й охолодіть. Перевірте консистенцію – вона має бути щільною, але не жорсткою.

Як закрити варення

Поки варення гаряче, розлийте його в стерилізовані банки. Закрийте кришками і поставте банки догори дном. Залиште до повного охолодження, потім приберіть у холодильник. Таким чином, ви створите чудове мандаринове варення. Тіште себе і близьких цим чудовим десертом!

Джерело: 5692.com.ua