Рожеве варення: як приготувати ласощі з пелюсток чайної троянди

Варення з пелюсток чайної троянди куштував не кожен і не кожному воно сподобається, проте це все одно досить смачні ласощі і ми розповімо, як їх приготувати.

Для приготування варення обирайте свіжі та здорові квіти чайної троянди, зібрані в ранкові години, коли пелюстки максимально насичені ароматом і оліями. Переконайтеся, що квіти не піддавалися обробці хімікатами.

Підготовка пелюсток

Відокремте пелюстки від квітконосів і ретельно промийте їх у холодній воді, щоб видалити пил і комах. Після промивання обсушіть пелюстки на паперових рушниках або в друшляку.

Необхідні інгредієнти

Для приготування варення з чайної троянди вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Пелюстки чайної троянди – 500 г
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Лимонний сік – 2 столові ложки

Підготуйте каструлю з товстим дном, дерев'яну ложку, скляні банки з кришками для зберігання варення і чисту марлю для проціджування.

У каструлі змішайте воду і цукор, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Постійно помішуйте, щоб цукор повністю розчинився. Щойно сироп закипить, зменшіть вогонь і варіть ще 5-7 хвилин.

У киплячий сироп додайте підготовлені пелюстки чайної троянди і лимонний сік. Перемішайте і продовжуйте варити на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб пелюстки рівномірно просочилися сиропом.

Варіть варення близько 30-40 хвилин, поки пелюстки не стануть прозорими, а сироп не загусне. Обов'язково знімайте піну, яка утворюється на поверхні.

Розлив по банках

Зніміть варення з вогню і дайте йому трохи охолонути. Розлийте гаряче варення по стерилізованих скляних банках і закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження.

Зберігайте варення в прохолодному й темному місці. Відкриту банку краще тримати в холодильнику і використовувати протягом кількох тижнів.

Джерело: 5692.com.ua