Росія призначила нового командувача наступу на Україну. Має досвід роботи в Сирії, – BBC

Росія реорганізувала командування своїми операціями в Україні. Зокрема, призначила нового командувача наступу, який має великий досвід роботи в Сирії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

Повідомляється, що сили, які 24 лютого вдерлися в Україну, були організовані й командували окремо від району, з якого вони прийшли.

"Була справді погана координація між цими різними командуваннями", – сказав західний чиновник, адже російські війська ніколи не навчалися працювати таким чином.

Зокрема, операціями, спрямованими на кращу координацію, зараз керує командувач Південного військового округу – це, як повідомляється, генерал Олександр Дворніков.

Зазначається, що командир має великий досвід російських операцій у Сирії.

З точки зору термінів, західні чиновники вважали, що політичні імперативи можуть мати перевагу над військовими пріоритетами в Росії, яка просувається вперед, щоб досягти певного успіху перед 9 травня, коли країна відзначатиме перемогу у Другій світовій війні.

Західні чиновники заявили, що бачать поетапне відправлення нових сил на Донбас, а не зупинку, щоб дозволити силам належним чином перегрупуватися.

Вважається, що Росія має трохи менш як 100 батальйонних тактичних груп, доступних для операцій, після того, як вони були відновлені після поточних дій.

Повідомляється, що це була б "значна" російська сила, але чиновник сказав, що російська тактика означала, що навіть з кількісною перевагою їх стримувала менша кількість українських підрозділів, які діяли набагато розумніше та здивовано.

Раніше ми повідомляли, що Кремль визнав значні втрати у війні проти України.

Також ми писали, що у РФ назвали "неприйнятним" обговорення питань Криму і Донбасу Зеленським і Путіним.

Всі оперативні і тільки перевірені новини без російської пропаганди і фейків – в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!

Перемога буде за нами! Слава Україні!