Росія планує масований обстріл України: названа дата ймовірного ракетного удару

Українцям слід бути готовими до того, що вже найближчими днями може відбутися чергова масована ракетна атака. Ворог може випустити близько 100 ракет по нашій території. Про це попереджує військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, пише 5692.com.ua із посиланням на ТСН.

Експерт нагадав, що окупанти особливо вшановують дати, які вважають символічними. Враховуючи це, масований обстріл України вони готують напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення, одразу після неї або безпосередньо 24 лютого.

Масований обстріл цілком можливий, тому що в них є прив’язка, фетишизм, – зазначив Коваленко.

Аналітик припускає, що може відбутися комбінована атака різних регіонів України, і ворог здатен випустити накопичені останніми місяцями сотні ракет та дронів.

Йдеться як про крилаті ракети, так і про балістичні, є дрони-камікадзе. Я не виключаю, що останнім часом вони могли накопичувати ресурс дронів-камікадзе для того, щоб їх застосувати в більшій кількості. Тому цілком можливий такий терористичний акт, – каже Коваленко.

Він також нагадав про масовану ракетну атаку, яка відбулася 29 грудня 2023 року. У цей день окупанти застосували проти України різні види ракет та дронів-камікадзе – загалом 158 засобів повітряного ураження.

На нього можна орієнтуватися як на базисний, як на те, що може зробити ворог. Це був комбінований удар. Там були і дрони-камікадзе, і крилаті ракети, і балістичні, – зазначив аналітик.

Про високу ймовірність атак проти України висловився і воєнний експерт Олег Жданов. Він вважає, що посилення обстрілів буде перед президентськими виборами, які відбудуться у рф 15-17 березня.

Джерело: 5692.com.ua