Росія назвала дату завершення виведення військ ОДКБ з Казахстану

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що виведення "миротворчої" місії ОДКБ з Казахстану завершитися 19 січня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС.

"Завтра виводимо 14-ма бортами всі сили наших колег з Вірменії, Таджикистану, Білорусі, киргизькі колеги виходять з урахуванням того, що вони поруч, своїм ходом, далі протягом п'яти днів буде здійснюватися висновок у міру передачі об'єктів залишилися миротворчих сил. Плануємо завершити всю роботу 19 числа", – заявив Шойгу.

При цьому він додав, що ОДКБ в Казахстані взяли під охорону 14 об'єктів, що становлять особливу важливість.

Крім того, в Міноборони РФ заявили, що сьогодні перші підрозділи російських "миротворців" зі складу ОДКБ покинули Казахстан і вже направляються в Росію.

"Перші підрозділи російських десантників зі складу ОДКБ в Казахстані здійснили навантаження штатної техніки та особового складу в літаки військово-транспортної авіації ВКС Росії і вилетіли з аеропорту "Алмати" в пункт постійної дислокації", – сказали у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про початок виведення військ ОДКБ з Казахстану. У місії взяли участь близько 2 тисяч військових з країн-партнерів Казахстану з Організації Договору про колективну безпеку

Міжнародні війська були направлені після звернення президента Касим-Жомарт Токаєва на тлі масових протестів і заворушень в країні, які спалахнули на початку 2022 року.