“Ролан Гаррос”: Алькарас переграв Звєрєва в чотиригодинному фіналі

Іспанський тенісист Карлос Алькарас переміг німця Александера Звєрєва у фіналі Відкритого чемпіонату Франції 2024 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Roland Garros, фінал, чоловіки

Звєрєв – Алькарас – 2:3 (3:6, 6:2, 7:5, 1:6, 2:6)

У стартовому сеті суперники обмінялися брейками в дебюті. Далі ж ініціативою заволодів Алькарас. Іспанець впевнено подавав, а також узяв подачі Звєрєва в середині та під завісу партії. Зрештою, за 43 хвилини він повів у рахунку.

Утім, другий сет став холодним душем для Алькараса. Іспанський тенісист розпочав партію на рівних зі Звєрєвим. Однак, у п'ятому геймі німець оформив брейк, а в сьомому повторив цей трюк. Отримавши таку стратегічну перевагу, він закрив сет подачею "під нуль".

Гойдалки продовжилися в третій партії. З брейком у середині відрізку Алькарас повів 5:2, але реалізувати гандикап іспанцю не вдалося. Звєрєв узяв п'ять (!) геймів поспіль і вперше повів у рахунку. Проте, опонент повністю реабілітувався в четвертому сеті. Алькарас набрав чотири пункти зі старту, а після невеликого перепочинку добив німецького тенісиста з третім брейком.

Домінував Алькарас і в п'ятій партії. Цього разу він оформив по брейку на початку та під завісу сету та довів матч до перемоги. Іспанець вперше кар'єрі тріумфував на "Ролан Гарросі" та розширив список виграних мейджорів до трьох. Досі непідкореним залишився лише Australian Open.

До слова, напередодні Свьонтек переграла Паоліні у жіночому фіналі French Open.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.