РФ проводить провокації з метою виявлення вогневих позицій ЗСУ, – ОТУ “Харків”

Російське командування прагне зберігати техніку й озброєння. Тому використовує живу силу для виявлення вогневих позицій ЗСУ.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев в ефірі телемарафону.

"Ворог воліє зберігати техніку й озброєння, аніж берегти свій власний особовий склад. Тому часто людей відправляють у якісь незрозумілі штурми. Людей відправляють на штурмові дії, використовуючи їх як приманку, щоб по них починали відпрацьовувати Сили оборони", – розповів він.

За його словами, таким чином росіяни намагаються вивідати систему вогню ЗСУ і завдавати уражень. Але ті люди стовідсотково гинуть від вогневого ураження українських військових.

Наразі найгарячішою точкою на напрямку залишається Вовчанськ та прилеглі населені пункти. Зокрема у Вовчанську росіяни не полишають спроб розширити зону контролю, використовуючи всі наявні сили та засоби – обстрілюють місто з РСЗВ або важких вогнеметних систем.

"Подекуди ворогу вдається завдавати уражень по своїм же підрозділам. "Дружній вогонь" свідчить про те, що противник перебуває у стані відчаю чи максимальної злості та має завдання просунутися до свого підрозділу, який продовжує бути заблокованим на агрегатному заводі. Звичайно, ворогу це не вдається, бо ми враховуємо всі наявні засоби і можливості противника. Ми знаємо про всі сили, які він заводить, аби переформувати штурмові групи та посилити штурмовиків, які ідуть у бій ", – підкреслив він.

Ситуація у Вовчанську

За даними ISW, нещодавно Сили оборони України контратакували в районі Вовчанська поблизу парового млина на північ від Агрегатного заводу.

Також нещодавно росіяни намагалися доставити підкріплення на автомобільному транспорті, але по них завдали вогневого ураження. У відповідь росіяни застосували реактивні системи залпового вогню по прилеглій до Агрегатного заводу території, чим завдали втрати своїм же підрозділам.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.