РФ готує повномасштабну мобілізацію на окупованій частині Запорізької області, – Федоров

Росіяни готують повномасштабну мобілізацію чоловіків до армії РФ на окупованій території Запорізької області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Мелітопольського міського голови Івана Федорова.

"Вже протягом 2-х днів на блок-пості у Василівці російські військові не випускають в сторону Запоріжжя чоловіків, у яких або немає військового квитка, або є військовий квиток, який підтверджує придатність до служби", – йдеться у заяві.

За словами Федорова, окупанти призначили "наглядача" над тюрмами тимчасово окупованих територій Запорізької області. Завдання росіян – завербувати ув’язнених до військових угрупувань РФ.

"Зрозуміло, що ворог збирається використовувати наших чоловіків в якості гарматного м’яса на першій лінії фронту", – додав мер Мелітополя.

Українцям, які проживають на окупованій території України, нагадали про два альтернативні шляхи евакуації в сторону Грузії та країн Європи. Можна виїхати через Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ або через територію Криму.

Нагадаємо, що на Росію чекає чергова хвиля мобілізації, це погіршить загальну якість російських військ, яких перекидають на фронт в Україну.

Раніше чоловіків призовного віку закликали негайно покинути Мелітополь та інші тимчасово окуповані території через оголошення президентом Росії Володимиром Путіним часткової мобілізації.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.