Резніков про терміни передачі Україні винищувачів: це питання одного-двох місяців

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що західні країни дозріли до передачі бойових літаків Києву. На думку міністра, це питання одного-двох місяців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова Резнікова в інтерв'ю виданню "Бебель".

На запитання, скільки часу Україні доведеться "боротися" за літаки, глава Міноборони відповів: " Щодо літаків, мені здається, вони дозріли. Деякі країни вже говорять про готовність вивчати наші екіпажі. А коли вони готові вивчати, це означає, що далі залишаються технічні питання. Моє відчуття – це питання місяців. І коли я говорю "місяців", це один-два".

Також Резніков розповів, скільки літаків Україна має намір отримати від партнерів.

"Ми спершу боротимемося за півсотні, а потім за сотню. Реалістично, якби у нас була сотня літаків з різними можливостями виконання завдань – це був би непоганий кейс. І він реалістичний, тому що кожна країна може дати 10-15 штук, і це не зменшить їхню обороноздатність", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше у Палаті представників Конресу США заявили, що Вашингтон має надати Україні все для перемоги над Росією, у тому числі й винищувачі. Там вважають, що момент для таких постачань, ймовірно, вже настає.

У Франції, у свою чергу, також не виключають постачання винищувачів України. Однак там це питання викликає низку складнощів.

Як відомо, зараз про намір вивчати українських пілотів на сучасних винищувачах заявила лише Велика Британія.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.