Рекордна спека і не тільки. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень в Україні

Весь наступний робочий тиждень в Україні литимуть дощі, без гроз також не обійдеться. Із плюсів – очікується рекордна жара, до +34 градусів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр.

Понеділок, 10 червня

В понеділок, 10 червня, на більшій частині України литимуть дощі. Опадів не буде лише в декількох областях:

  • у Херсонській, в Криму;
  • в Запорізькій, в Дніпропетровській;
  • в Донецькій, Луганській, Харківській областях.

Там де ймовірні опади, пройдуть і грози.

Вночі холодніше всього буде на заході. Наприклад, на Волині – +12…+14. Вдночас, у Чернівецькій області +14…+16, на Закарпаття – до +17. Найтепліше вночі буде на півдні +21…+22 градусів.

Вдень знову ж таки найхолодніше буде у Волинській області +22…+24. Загалом на заході до +27 градусів. На півдні, південному сході, на сході утримається спека – +30…+34. Найспекотніше буде в Криму – +32…+34.

В Києві очікуються дощі і вдень і вночі, температура буде "гуляти" в межах +26…+28 градусів та +18…+20 градусів відповідно.

Прогноз погоди на 10 червня в Україні (meteo.gov.ua)

Вівторок, 11 червня

У вівторок, 11 червня, опади з грозами накриють майже всю територію України, окрім Криму. Нічні температури будуть триматись на рівні понеділка, 10 червня.

Вдень знову холодніше всього буде на заході. На другому місці – північ. Попри дощі, на півдні температура вдень по всіх областях зрівняється з кримською, до +34 градусів. Такі ж великі "плюси" вдень будуть на сході та в Запорізькій області.

В Києві і вдень, і вночі очікуються короткочасні дощі. Температура:

  • вночі +18…+20;
  • вдень – +26…+28 градусів.

Прогноз погоди на 11 червня в Україні (meteo.gov.ua)

Середа, 12 червня

В середу, 12 червня, дощі продовжать лити. Суха погода буде спостерігатися лише:

  • в Херсонській, в Криму;
  • в Запорізькій;
  • в Донецькій, Луганській та Харківській областях.

В дощових регіонах очікуються грози. Варто зазначити, що тут буде значно холодніше, навіть в центрі.

Нічні температури трохи підвищаться. Наприклад, на заході в межах +14…+16 градусів. В центрі, ближче до сходу та на півночі буде вночі тепліше, +15…+17. На півдні та сході ще вище, максимально на +5 градусів.

Вдень температура буде такою – на заході – +22…+24, на півночі +23…+25, на півдні місцями до +34, як і у Запорізькій області. Наздогоняти південь буде схід, +32…+34. В Києві вночі та вдень дощі. Вночі максимально до +18, вдень – до +26 градусів.

Прогноз погоди на 12 червня в Україні (meteo.gov.ua)

Четвер, 13 червня

У четвер, 13 червня, дощі пройдуть лише місцями. При цьому повсюдно, де крапне, додадуться грози. Опади слід очікувати:

  • весь захід;
  • Житомирська, Хмельницька, Вінницька;
  • Чернігівська, Київ, Київська, Черкаська;
  • Дніпропетровська, Кировоградська, Сумська області.

Вночі температура буде триматись в межах: на заході – +13…+15, в центрі, ближче до півночі – до +18 градусів, на півдні та південному сході – +19…+21 градусів. Тепліше всього буде на сході – до +22.

Вдень значно похолоднішає в порівнянні з попередніми днями. На заході та півночі до +22, в центрі – до +28, а максимально до +31 – на півдні та сході. В Києві знову затримаються невеликі дощі, вночі – +15…+17, вдень – +20…+22 градусів.

Прогноз погоди на 13 червня в Україні (meteo.gov.ua)

П'ятниця, 14 червня

У п'ятницю, 14 червня, дощі пройдуть через захід, північ, центр, але не торкнуться східних областей, трохи капне і на півдні.

Вночі на заході буде в межах +11…+13 градусів, на півночі – +14…+16, у центрі – до +17, на півдні – в межах +19…+21. Також уночі буде і на сході.

Вдень у західних областях буде в межах +18…+20 градусів, на півночі до +22, у центрі – до +24 градусів, на півдні та сході до +29, а у Криму – до +31.

У Києві все також дощитиме з грозою. Вночі температура опуститься до +14…+16, вдень до +20…+22 градуси.

Прогноз погоди на 14 червня в Україні (meteo.gov.ua)

Погода в Україні

Погода в Україні влітку 2024 може принести чимало сюрпризів. За даними синоптика Віри Балабух, спека влітку 2024 року, проте чекати на певні рекорди, можливо, і не варто.

І це при цьому, що на погоду в цей період впливають два потужні фактори – "Ель-Ніньо" та "Ла-Нінья", а ще – потужна та дуже активна сонячна радіація.

Зазначимо, що рекордне тепло тримається вже 11 місяців, а на поверхні моря в Північній Атлантиці температура найвища за останні 40 років.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.