Рейди РДК і ЛРС у Бєлгородській області: “сіра зона” охопила майже 10 кв. км (мапа)

Підрозділи "Російського добровольчого корпусу" (РДК) та легіону "Свобода Росії" (ЛСР) продовжують операцію в Бєлгородській області (РФ), у ході якої могли розташуватися на території майже 10 квадратних кілометрів.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані інтерактивної карти DeepStateMAP.

За даними ресурсу, умовно звана "сіра зона" у цьому російському регіоні станом на ніч 5 травня займає територію площею 9,77 квадратних кілометрів.

Так, у прикордонній області РФ фіксується діяльність сил проукраїнських формувань у Новій Тавільжанці, а російські війська нині не контролюють пункту пропуску.

"Сіра зона" у Бєлгородській області (фото: deepstatemap.live)

Це вказує на те, що перекидання ЗС РФ до Бєлгородської області додаткових сил не стало для Кремля результативним.

Аналітики також зазначають, що причиною невдачі противника у цьому регіоні у спробах зупинити просування РДК та ЛСР може бути, серед іншого, відсутність управління.

Своєю чергою, російські повстанці продовжують рейди в прикордонній території, а також фіксуються взаємні обстріли з федеральними силами.

Ситуація у Бєлгородській області

У Бєлгородській області РФ підрозділи РДК та ЛСР проводять другу фазу своєї операції, про що бійці оголосили 1 червня.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, метою їх діяльності є повалення режиму російського диктатора Володимира Путіна, та створення демілітаризованої зони ("зони безпеки") для захисту українців.

У неділю повстанці зайшли в передмістя Шебекіно, та запропонували губернатору В'ячеславу Гладкову провести переговори в обмін на двох російських полонених.

У відповідь російський чиновник у відеозверненні відмовився від пропозиції та заявив, що бійці РДК та ЛСР нібито вбили цих полонених. Після цього російські повстанці вирішили передати полонених росіян Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.