QR-код у “Резерв+” доступний не для всіх: у Міноборони пояснили причину

Нещодавно Міністерство оборони України запустило новий функціонал у застосунку "Резерв+", який дозволяє отримати електронний військовий квиток з QR-кодом. Цей документ має таку ж юридичну силу, як і паперовий, і значно спрощує процес підтвердження особи та військового статусу. Проте не всім українцям вдалося одразу скористатися цією можливістю. У Міноборони пояснили причини цього тимчасового обмеження та надали роз'яснення щодо подальших кроків.

Новий функціонал і його значення

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону пояснила, що електронний військово-обліковий документ має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Завдяки QR-коду, який міститься в документі, уповноважені органи, такі як поліція та територіальні центри комплектування, можуть легко перевірити чинність документа, просто відсканувавши його за допомогою смартфона.

Цей документ є частиною масштабної цифрової трансформації, яка спрощує процеси військового обліку та підвищує ефективність роботи з даними військовозобов'язаних громадян.

Причини тимчасових проблем

З моменту запуску функціоналу ним скористалися вже 62 тисячі користувачів. Проте, за словами Катерини Черногоренко, деякі українці можуть стикатися з проблемами під час оновлення та завантаження додатка. Це пов'язано з ітераційним запуском нової функції, тобто декількома хвилями, що дозволяє поступово інтегрувати новий функціонал та уникнути перевантаження системи.

План дій та подальші кроки

Черногоренко запевнила, що всі дані, які стосуються військового обліку, можна буде завантажити, натиснувши кнопку "згенерувати документ". Вона також наголосила, що процес запуску функціоналу відбувається поступово, щоб забезпечити стабільну роботу застосунку.

Ми бачимо вже по статистиці, що успішно завантажили вже електронний військово-обліковий документ 62 тис. користувачів. Це дуже великий попит. Оскільки це було лише за декілька годин. І далі застосунок протягом декількох днів буде абсолютно всім доступний в маркетах, – запевнила Черногоренко.

Вона також зазначила, що доступ до застосунку матимуть 176 країн та Україна, і це буде здійснюватися декількома хвилями. Тому користувачам потрібно стежити за оновленнями, оскільки протягом декількох днів усі зможуть скористатися новим функціоналом.

Легалізація електронного військового квитка

Катерина Черногоренко нагадала, що електронний військовий квиток вже легалізований постановою Кабінету міністрів.

Нарешті сталася ця історична подія – електронний документ повністю прирівняний до паперового. Тобто цю "домашню роботу" уряд, Міністерство оборони виконали. Ми зможемо технічно надати доступ усім користувачам, – зазначила Черногоренко.

Джерело: 5692.com.ua