ПВК “Вагнера” у Білорусі виконує місію Кремля, – заступник координатора спецслужб Польщі

Бойовики ПВК "Вагнера" весь час у Білорусі діють згідно з вказівками та від імені російської влади.

Про це заявив статс-секретар канцелярії прем'єр-міністра, заступник координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Wgospodarce .

"Влада РФ продовжуватиме експлуатувати групу "Вагнера", як вони це роблять у всьому світі. Вагнеровці де-факто виконують місії Кремля і від імені Кремля", – зазначив стаст-секретар канцелярії глави уряду.

Він також наголосив, що Польща уважно стежить за ситуацією з передислокацією ПВК "Вагнера". Відомо, що кількасот бойовиків уже прибули на територію Білорусі.

"Група "Вагнера" присутня у Білорусі. Прибули перші бійці, їх зараз може бути кілька сотень. Польські служби стежать за ситуацією, щоб дізнатися, скільки вагнерівців у результаті опиниться в Білорусі", – заявив Жарін.

ПВК "Вагнера" у Білорусі

Після невдалого бунту ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина заявила про переміщення до Білорусі. Туди ж нібито мав прибути й сам ватажок. Протягом кількох тижнів не було жодного офіційного підтвердження передислокації "вагнерівців". Лише 14 липня у мережі з'явилися кадри Пригожина у наметовому містечку.

Також учора, 15 липня, українські прикордонники зафіксували переміщення представників ПВК "Вагнера" на території Білорусі. Поки що йдеться про окремі групи бойовиків.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.