Путін впевнений у перемозі РФ і буде затято намагатися знищити Україну, – ISW

Заперечення російським диктатором Володимиром Путіним будь-яких мирних переговорів з Україною, свідчить про його впевненість у перемозі Росії шляхом повзучої окупації, виснаження ЗСУ і припинення допомоги Заходу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті наводяться та аналізуються заяви диктатора, які він виголосив під час саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС) у четвер, 4 липня.

Зокрема, Путін відкинув участь Росії в будь-яких значущих переговорах щодо угоди про припинення вогню. Натомість він вимагав "незворотної" "демілітаризації" України, як передумови для будь-якої угоди про припинення вогню. Таким чином, Путін вимагає від України фактичної капітуляції перед будь-яким припиненням вогню.

В ISW звернули увагу на той факт, що замість того, щоб запропонувати свій типовий удаваний інтерес до таких переговорів, Путін відкинув будь-який переговорний процес щодо припинення вогню.

"Путін неодноразово позиціонував Захід, як свого передбачуваного партнера в переговорах щодо угоди про припинення вогню, щоб спонукати Захід до поступок щодо українського суверенітету. Натомість Путін відкинув усі сторони-посередники як можливих посередників в укладанні угоди між Україною та Росією", – йдеться у звіті.

Крім того, зазначають в ISW, Путін відкинув Верховну Раду як можливу контактну особу для переговорів, хоча раніше стверджував, що вона є єдиним легітимним українським органом, з яким Росія може вести переговори.

Диктатор назвав усі українські органи влади нелегітимними або непридатними для переговорів, а також відкинув ідею участі третіх сторін у переговорах, фактично відкинувши будь-який реалістичний процес повноцінних переговорів щодо угоди про припинення вогню. Натомість, йдеться у звіті, він наголосив на своїй вимозі до України про припинення вогню.

Зазначається, що таким чином Путін вимагає згоди України на незворотні "демілітаризаційні" заходи – диктатор стверджував, що Росія не може дозволити українським військовим скористатися припиненням вогню для відновлення своїх сил.

Аналітики ISW вважають, що Путін скористається перепочинком для відновлення та розширення своїх сил і подальшої мобілізації своєї оборонно-промислової бази "для майбутньої агресії, спрямованої на знищення Української Держави".

"Відмова Путіна від будь-якої угоди про припинення вогню без капітуляції України ще більше ілюструє, що він впевнений у своїй оцінці, що Росія може досягти перемоги, продовжуючи повзуче просування в Україні, припинивши підтримку країни з боку Заходу і вигравши війну на виснаження проти Збройних сил України", – йдеться у звіті ISW.

Мирне припинення війни

Днями президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запропонував Путіну допомогу в припиненні повномасштабної війни в Україні. Однак турецькому лідеру відмовили.

Тим часом Україна до кінця року планує розробити зрозумілий мирний план завершення війни. А президент Зеленський озвучив єдиний можливий формат переговорів із Путіним.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зазначила, що Росія стає найбільшою загрозою для безпеки Європи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.