Путін міг запобігти військовим злочинам, у них жорстка вертикаль, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що російський президент Володимир Путін міг запобігти військовим злочинам в рамках вторгнення. Оскільки в Росії вибудувана жорстка вертикаль влади.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю для CBS.

"Він міг запобігти, перш за все, у них жорстка вертикаль. Не можна сказати, що у них багато інституцій, як у деяких країнах, але у них жорстка вертикаль виконання тих чи інших наказів", – зазначив Зеленський.

За його словами, раніше, принаймні, він міг говорити з Путіним.

"Хотів він цього або не хотів, подобаюся я йому або не подобаюся, чи ненавидить він мене як людину – я не знаю. Але це не про особистості, це про війну між двома державами. І тому я говорю про діалог між лідерами двох країн. Він міг запобігти цьому, і тому від нього багато що залежало, як і зараз. Не можна закривати очі і говорити "ми цього не робили". Навіть якщо ти вважаєш, що ти цього не робив, ти повинен це сказати мені в очі, ти повинен сказати це в очі всьому світу", – підкреслив Зеленський.

Він також розкритикував російську позицію, яка полягає в тому, що якщо знищити Україну, то ніхто не пам'ятатиме військові злочини.

"Неможливо знищити весь український народ і весь світ. Ти вже нерукопожатний, весь світ цього не забуде. І ми в сучасному технологічному світі живемо, тому все є – відео, аудіо, будуть книги, спогади", – додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський назвав Путіна відповідальним за військові злочини в Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.