Путін має опуститися на землю. Зеленський звернувся до НАТО

Російського диктатора Володимира Путіна потрібно опустити на землю. І в цьому можуть допомогти країни НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ президента України Володимира Зеленського на Раді Україна-НАТО.

Глава держави нагадав, що під час атаки на Ізраїль країни НАТО продемонстрували ефективність свого повітряного щита – майже всі повітряні цілі були нейтралізовані.

Зеленський назвав "небезпечним міфом" думку про те, що знищення ракет та дронів, які запустили у бік третьої країни, може розглядатися як пряме зіткнення з армією, яка застосувала таку зброю.

"Для дій союзників на Близькому Сході не було необхідності задіяти п'яту статтю (про колективну оборону – ред.), і союзники діяли спільно, щоб захистити державу, яка не є членом Альянсу. Очевидно, що зараз, коли Росія має перевагу в повітрі і може покладатися на свій безпілотний та ракетний терор, наші можливості на землі, на жаль, обмежені. І ви показали, як можна вирішити цю проблему", – додав президент.

За його словами, життя однакове цінне скрізь на Землі і тому дивно виглядає різниця в рішучості захищати життя і свободу – десь вона сильніше, десь – слабше.

"Путін повинен спуститися на землю, а наше небо має знову стати безпечним, і це реально. І це повністю залежить від вашого вибору. Від вашого вибору, чи справді життя скрізь однаково цінне. Від вашого вибору, чи однаково ви ставитеся до всіх партнерів. Вибір того, чи ми справді є союзниками", – звернувся Зеленський до членів НАТО.

Рада Україна-НАТО

Нагадаємо, ще 16 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ скликає засідання Ради Україна-НАТО. У ході зустрічі українські чиновники хотіли обговорити передачу ЗСУ систем протиповітряної оборони для захисту від російських атак.

Це сталося після того, як окупанти з березня посилили удари по Україні. Ворог, зокрема, використовує балістичні ракети, проти яких у ЗСУ мало систем ППО.

Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг призначив засідання Ради на сьогоднішній день. Він уточнив, що у зустрічі візьме участь президент Володимир Зеленський.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.