Прилипають і розвалюються: 6 продуктів, які не варто готувати на грилі

Літо – найкращий сезон для приготування страв на грилі. Деякі любителі барбекю, бажаючі насолодитися ідеально обсмаженою їжею, схильні кидати на гриль майже все, що знайдеться в холодильнику. Проте для приготування на грилі підходить не будь-які продукти. Що не рекомендується готувати саме так, розповіли професійні шеф-кухарі, пише Yahoo.

Луската риба

Краще не смажити на грилі деякі види риби. А саме, не підходить для такого способу приготування суха і луската риба. Вона дуже делікатна, зразу прилипає до решітки та розвалюється. Крім того, вона зазвичай виходить надто сухою і несмачною на грилі. Під цю категорію підпадає більшість прісноводних риб, включаючи судака, окуня, камбалу.

Також не слід готувати на грилі філе риби без шкіри, з яким можуть виникнути аналогічні проблеми.

Риба настільки делікатна, що вам потрібна шкіра, щоб утримувати все разом – якщо ви втратите її, м'ясо розшарується і випаде крізь решітку гриля, – зазначають експерти.

Для грилю підходить більш жирна та масляниста риба – тунець та лосось, наприклад.

Очищені креветки

Креветки на грилі – справжня насолода, оскільки дим підкреслює їхні природні солодкі та солоні нотки. При цьому ключ до якісних креветок на грилі – не знімати панцир.

Очищені креветки не так добре готуються на грилі, тому що вони мають тенденцію занадто легко висихати. Вони готуються буквально по 1–2 хвилини з кожного боку, і їх легко пересмажити, – пояснила шеф-кухарка з Лос-Анджелеса.

Найкращий спосіб готувати креветки на грилі – смажити їх, не очищуючи, та уважно стежити за ними, змащуючи соусом. В іншому випадку продукт може перетворитися на маленькі шматочки гуми.

Морські гребінці

Як і очищені креветки, гребінці не рекомендують готувати на грилі. Краще обсмажувати їх пательні, змастивши вершковим маслом, завдяки чому вдасться отримати гарну карамельну скоринку та соковиту середину.

Існує так багато табу на приготування їжі на грилі, але гребінці спадають на думку першими. Це такий пісний білок і готується він дуже швидко. Вони мають тенденцію висихати на грилі, що потенційно може зіпсувати прекрасний інгредієнт, – кажуть експерти.

Тофу

Котлети на рослинній основі досягли безпрецедентного рівня популярності. Але не всі веганські білки добре підходять для гриля. Приміром, спроби приготувати на грилі тофу можуть тільки зіпсувати страву, адже він розвалюється і виходить не дуже смачним. Краще обсмажувати цей продукт на пательні, зробити його хрустким і полити соусом на свій вибір.

Листова зелень

Невдалим вибором для приготування на грилі є листова зелень, яка часто виходить зів'ялою та провалюється крізь решітку.

Один зі способів підсмажити зелень – використовувати чавунну сковорідку на максимальному вогні на плиті. Або, якщо ви збираєтеся використовувати гриль, увімкніть гриль на максимальний вогонь на 20 хвилин, а потім поставте чавунну сковорідку з зеленню на решітку гриля і починайте готувати, – радить шеф-кухар.

Свинячі відбивні

Свиняча лопатка та реберця – найкращі продукти для гриля, а ось свинячі відбивні не настільки придатні для гриля, як їхні смачні "колеги".

Всупереч поширеній думці, свинячі відбивні не дуже добре смажаться на грилі, оскільки мають менший вміст жиру, ніж свиняча лопатка. Тому вони можуть легко пересушитися, – пояснюють кухарі.

Щоб зберегти ніжність та соковитість відбивних, найкраще обсмажити їх на розпеченій пательні, після чого допекти в духовці.

Помідори

Через сильну соковитість помідори дуже проблемно готувати на грилі. Вони не тримають структуру, розпадаються або обвуглюються, тому така страва не принесе задоволення.

Помідори виходять соковитими та смачними, коли їх смажать разом з м'ясом та овочами, але можуть розвалюватися або погано тримати структуру, коли їх готують на прямому вогні, – зазначив експерт.

Джерело: 5692.com.ua