Приберіть це негайно: ТОП-7 речей, які створюють безлад у спальні

Спальня повинна бути місцем спокою і відпочинку, де ви можете розслабитися і зарядитися енергією на новий день. Проте часто вона перетворюється на склад речей. Безлад у спальні може негативно впливати на ваш емоційний стан і якість відпочинку. Експерти з організації простору Martha Stewart радять позбутися семи типів речей, які найчастіше захаращуютьцю кімнату.

Вішалки та мішки з хімчистки

Якщо у вас є одяг, який досі лежить у мішках з хімчистки, час звільнити його від поліетилену та вішалок. Експерти стверджують, що одяг без мішків легше знайти та зберігати у шафі, оскільки він займає менше місця. Крім того, одяг прослужить довше, якщо він буде висіти на відповідних вішалках.

Дрібні гроші

Монети та купюри, розкидані по всій спальні, створюють безлад і можуть легко загубитися. Замість того, щоб залишати дрібні гроші на тумбочці або комоді, краще встановити спеціальний контейнер. Це допоможе підтримувати порядок у кімнаті та знати, де взяти дрібні гроші за потреби, наприклад, для проїзду в маршрутці.

Пошта і робочі папери

Спальня не повинна бути місцем для зберігання пошти та робочих паперів. Якщо ваш робочий простір знаходиться у спальні, організуйте папери у спеціальні органайзери та виділіть для них окрему поличку. В іншому випадку, перенесіть їх у спеціально відведене місце за межами спальні, щоб не створювати безлад і підтримувати атмосферу відпочинку.

Запасні шнури

Коли ми купуємо нові пристрої, кількість зарядних кабелів і шнурів часто збільшується. Щоб уникнути безладу, визначте, які шнури ви використовуєте, а які ні. Зберігайте потрібні у відповідних місцях – у рюкзаках, машині або інших частинах дому, а непотрібні сховайте.

Додаткові подушки

Запасні подушки можуть займати багато місця у вашій спальні. Замість того, щоб тримати їх на ліжку, зберігайте зайві подушки у спеціально відведеній шафі. Регулярно переглядайте їх, аби випрати за потреби та замінити чохли.

Тренажери, які ви не використовуєте

Якщо у вас є велотренажер або невеликі гирі, які ви давно не використовували, час вирішити, чи будете ви ними користуватися надалі. Якщо ні, перемістіть їх в інше місце або продайте. Тренажери, які просто припадають пилом, займають цінний простір у спальні.

Стопка журналів чи книг

Завзяті читачі часто мають на тумбочці багато книг та журналів, але це може створювати безлад. Замість того, щоб тримати всі книги біля ліжка, залиште лише ті, які ви читаєте наразі, а решту перекладіть на полицю. Це допоможе зберегти порядок і зробить вашу спальню більш привабливою.

Зберігання зайвих предметів у спальні може створювати безлад і негативно впливати на ваш емоційний стан. Дотримуючись порад експертів з організації простору, ви зможете зробити кіснату для відпочинку комфортнішою.

Джерело: 5692.com.ua