Простий трюк дозволить зберегти картоплю аж до весни: потрібно покласти поруч один фрукт

Багато українців роблять запаси картоплі на зиму. При цьому відомо, що не всі плоди "доживають" до весні: частина псується, частина проростає і втрачає свої якості. Особливо прикро це, коли овоч вирощувався самостійно. Викидати продукт, на який було витрачено і гроші, і сили, дуже шкода.

Виявляється, є спосіб, який дозволяє зберігати картоплю максимально довго. Про це розповіло видання РБК-Україна.

Як зберігати картоплю, щоб вона не псувалась і не проростала

За словами експертів, насамперед слід вибрати правильне місце зберігання. Це має бути прохолодне та сухе місце, подалі від світла. У квартирі це може бути просто простора коробка чи шухляда у сухій шафі.

Дуже важливо, щоб картопля "дихала". Тому слід обов'язково достати плоди з мішка чи пакета.

Щоб картопля не проростала, необхідно покласти поруч із нею фрукт – яблуко. Завдяки такому сусідству вона зберігатиметься місяцями. А пояснюється це тим, що яблука виділяють газ етилен, який здатен уповільнювати процеси, що відповідають за появу паростків.

Поклавши картоплю поруч з яблуками, можна зберегти її аж до весни. При цьому слід періодично перевіряти свіжість самих фруктів. Якщо яблука почнуть гнити – їх потрібно замінити на свіжі.

Слід врахувати, що сусідство з яблуками йде на користь лише картоплі. Інші овочі та фрукти досить чутливі до етилену. Тому не можна класти яблука поруч із цибулею, броколі, динею, персиками.

Джерело: 5692.com.ua