“Прометей” обрав третій турнір для виступів у новому сезоні

Слобожанський "Прометей" у прийдешньому сезоні захищатиме титул чемпіона Латвійсько-естонської баскетбольної ліги. Загалом на старт вийдуть 16 команд.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт ЛЕБЛ.

Вітчизняний гранд продовжить виступи в об'єднаній балтійській лізі. Компанію підопічним Ронена Гінзбурга 7 латвійських і 8 естонських команд.

Сезон 2022/23 "Прометей" розпочне в статусі чинного чемпіона. Базуватиметься команда в Ризі. У дебютний рік слобожанці виграли регулярний чемпіонат, зазнавши лише однієї поразки. Навесні український клуб крізь сито плей-офф дістався до фіналу, де здолав ризький ВЕФ (77:62).

У новому сезоні команди зіграють регулярну першість у два коли. Далі вісім найкращих команд продовжать змагання за титул у плей-офф. У чвертьфіналі та півфіналі заплановані серії до двох команд, а вирішальний матч відбудеться на майданчику команди з вищою позицією.

Список учасників ЛЕБЛ 2023/24:

ВЕФ
"Вентспілс"
"Огре"
"Лієпая"
"Латвійський університет"
"Валмієра"
"Рига Зеллі"
"Калев"
"Тарту"
"Пярну"
"Віймсі"
"Рапла"
"ТалТех"
"Кейла"
"Таллінна Калев"
"Прометей"

Раніше "Прометей" подав заявку на виступи у Вищій лізі чемпіонату України. Грати в другому дивізіоні замість Суперліги слобожанцям запропонувала баскетбольна федерація. Паралельно вітчизняний гранд виступатиме в Єврокубку.