Прем’єр-міністр Латвії приїхала до Києва

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня прибула з робочим візитом в Україну. Її візит триватиме до 13 вересня.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу уряду Латвії.

У рамках поїздки Сіліня проведе зустрічі з українськими посадовцями, а також візьме участь в обговореннях з питань подальшої військової, політичної, гуманітарної та фінансової підтримки України, а також її шляху до вступу до Європейського Союзу і НАТО.

Прем'єр-міністр Латвії наголосив на важливості підтримки українського народу, який «героїчно і самовіддано захищається від зла», захищаючи не тільки свою землю, а й європейські цінності та безпеку. Латвія, за його словами, чітко і непохитно підтримує Україну в боротьбі проти агресора.

Своєю чергою Сіліня опублікувала у соціальній мережі Twitter відео з прибуттям у столицю України.

"Ранок у Києві. Латвія буде з українським народом до його перемоги, і завжди підтримуватиме Україну на шляху до Європейського Союзу та НАТО! Слава Україні!" – написала вона.

Rīts Kijivá. Latvija būs kopā ar Ukrainas tautu līdz tās uzvarai!

Ранок у Києві. Латвія буде з українським народом до його перемоги, і завжди підтримуватиме Україну на шляху до Європейського Союзу та НАТО! Слава Україні! pic.twitter.com/yK22cqQX9J — Evika Siliņa (@EvikaSilina) September 11, 2024

Раніше повідомлялося, що цього тижня в Україну з візитом також прибудуть держсекретар США Ентоні Блінкен та голова МЗС Великобританії Девід Леммі. Вони продемонструють солідарність із Києвом на тлі вторгнення Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram .