Прем’єр Естонії виступила проти будь-якого послаблення санкцій проти Росії

Санкції проти Росії не можна послаблювати. Навпаки, країнам G7 слід знизити ліміт цін на нафту, щоб ще більше скоротити доходи країни-агресора.

Про це заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми знаємо, що Росія менше заробляє на нафті. Ми бачимо, що економічні санкції, включно з обмеженням цін на нафту, впливають на російську економіку та її здатність підживлювати військову машину", – сказала вона після прибуття на переговори між 27 національними лідерами ЄС у Брюсселі.

Каллас зазначила, що санкції проти Росії потрібно продовжувати. За її словами, Естонія погодиться знову підняти обмеження, якщо ціни на нафту зростуть.

Прем'єр-міністр виступила проти будь-якого послаблення санкцій проти Росії, чого домагається Москва в переговорах щодо зернової угоди.

"Ми не повинні послаблювати санкції", – підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель зазначав, що ЄС майже вичерпав ліміт санкцій проти Росії, тому слід зосередитися на фінансовій та військовій підтримці України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].