Представник Ватикану сьогодні приїде до Києва із мирною місією

Італійський кардинал Маттео Зуппі, якому папа римський Франциск доручив виконати мирну місію, щоб спробувати допомогти покласти край війні, відвідає Київ 5-6 червня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Ватикану .

Згідно з повідомленням, архієпископ Болоньї та президент Італійської єпископської конференції здійснить візит до Києва як посланник Франциска.

У Ватикані заявили, що головна мета цього візиту: "уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого світу та підтримати жести гуманності, які можуть допомогти знизити напруженість".

Кардинал Зуппі

З того часу, як у лютому 2022 року почалася війна, Франциск і Ватикан намагалися запропонувати себе як можливі миротворці, але на сьогоднішній день їхні зусилля не увінчалися успіхом.

Зуппі походить із громади Сант-Егідіо, що базується в Римі групи миру і справедливості, яка в 1992 році виступила посередником в угоді, що поклала край громадянській війні в Мозамбіку, в результаті якої загинуло близько мільйона людей і було переміщено близько чотирьох мільйонів людей.

Папа зробив його кардиналом у 2019 році, а минулого року його було обрано головою Італійської єпископальної конференції.