ППО та Глобальний саміт миру. Кулеба переговорив з головою МЗС Італії

Голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з італійським колегою Антоніо Таяні. Обговорили протиповітряну оборону України й не тільки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт міністра закордонних справ України.

Під час зустрічі Кулеба привітав лідерство Італії в G7, а також активну й послідовну підтримку нашої країни. Зокрема сторони обговорили кроки, які Рим може зробити для посилення протиповітряної оборони (ППО) України.

"Ми також вдячні за участь Італії у відновленні України і сподіваємося на нові проєкти в цьому напрямку. Ми також обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру та шлях до справедливого миру в Україні через реалізацію формули миру", – додав Кулеба.

Pleased to meet with @Antonio_Tajani and thank Italy for its excellent leadership in the Group of Seven, as well as active and consistent support for Ukraine.

We discussed practical steps how Italy can help strengthen Ukraine’s air defense. We are also grateful for Italy’s… pic.twitter.com/UtaLatzAty

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) April 19, 2024

Протиповітряна оборона України

Останні місяці, на тлі посилення російських терористичних масованих обстрілів, питання посилення протиповітряної оборони України стало гострішим.

Під час звернення до лідерів країн Європейського союзу, президент Володимир Зеленський закликав їх посилити допомогу нашій країні, аби переграти рішучість диктатора Володимира Путіна. Він наголосив на важливості зміцнити нашу протиповітряну оборону системами ППО Patriot, IRIS-T, SAMP/T, NASAMS.

Як відзначав раніше український лідер, для повного захисту неба Україні достатньо лише 25 систем Patriot.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.