Повістка від ТЦК вважатиметься врученою, навіть якщо людини не було вдома: деталі нового законопроєкту

В Україні повістка від ТЦК вважатиметься врученою навіть у тому випадку, якщо людина не перебуває за адресою і не змогла отримати її особисто. Це передбачено новими нормами законопроєкту про посилення мобілізації №10449, який 10 квітня почали розглядати у сесійному залі ВР у другому читанні.

Крім того, неуточнення військово-облікових стане приводом для ТЦК звернутися до поліції щодо затримання ухилянта. Про це пише "Судово-юридична газета".

День проставлення в поштовому повідомленні відмітки про неможливість вручення вимоги ТЦК за адресою місцеперебування, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси, вважатиметься днем вручення вимоги ТЦК, – зазначають фахівці.

Керівник ТЦК зможе ініціювати стосовно ухилянта відповідні обмеження, звернувшись до поліції. Тоді військовозобов'язаному загрожує адміністративне затримання та доправлення до ТЦК.

Також документом передбачено, що в разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання представник ТЦК має надіслати цьому громадянину протягом 5 днів рекомендований лист з повідомленням про вручення вимоги про виконання обов’язку військовозобов’язаним.

Днем вручення вимоги вважатиметься:

  • день вручення під розписку засобами поштового зв’язку;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яке ця особа повідомляла ТЦК;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси.

Якщо громадянин добровільно протягом 10 днів не з'явиться до ТЦК, може бути порушено питання щодо обмеження його у праві керування автомобілем у судовому порядку.

Джерело: 5692.com.ua