Посол Мельник виправдався за образу на адресу Шольця, згадавши Зеленського

Посол України в Німеччині Андрій Мельник, якого за кілька тижнів у Берліні змінить інший дипломат, визнав, що його образливі висловлювання на адресу канцлера Німеччини Олафа Шольца були помилкою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю німецькому Zeit.

"Так, напевно, це було недоречно, це була емоційна реакція", – сказав він, відповідаючи на запитання журналіста, чи було помилкою назвати Шольца "ображеною ліверною ковбасою".

Водночас на думку Мельника, не завжди стримування емоцій – це добре, хоча стриманість притаманна представникам дипломатичної сфери.

"Дипломат – не робот. Я думаю, що ви не повинні робити роботу без емоцій. Особливо в неспокійні часи людям потрібні емоції та пристрасть. Якби наш президент Зеленський не виявляв жодних емоцій і не підбадьорював людей, не було б у суспільстві такої сильної згуртованості, щоб протистояти переважній силі Росії", – сказав він.

Що передувало

Президент Володимир Зеленський 9 липня звільнив низку послів України. Серед них голова дипломатичної місії у Німеччині Андрій Мельник.

Німецькі ЗМІ повідомляли, що посол України Андрій Мельник після восьми років на посаді може перейти працювати в МЗС.

Змінити Мельника на посаді може 47-річний Олексій Макєєв.

Нагадаємо, раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що готовий принести вибачення канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за те, що раніше порівняв його з "ображеною ліверною ковбасою".

Як повідомлялося, нещодавно Мельник відповів прем'єру німецької землі Саксонія Міхаелю Кречмеру, який запропонував заморозити повномасштабну війну Росії проти України. Він запропонував йому засунути голову до морозильної камери.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.