Посол Ізраїлю у Великій Британії попередила, що Іран “без вагань атакує Лондон”

Посол Ізраїлю у Великій Британії Ципі Хотовелі попередила, що Іран без вагань, може нападе на Лондон. Також вона запевнила, що уряд Ізраїлю хоче "стримування", а не помсти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Хотовелі в ефірі радіо LBC.

Пані Хотовелі закликала союзників допомогти стримувати Іран.

"Ніхто не хоче, щоб цю країну атакували ракетами, безпілотниками – ті ж безпілотники завдають шкоди Україні тими ж іранськими безпілотниками. Ми повинні переконатися, що наша країна не буде паралізована. Країна була паралізована в суботу ввечері… люди спали в бомбосховищах. Це не спосіб функціонування сучасної країни", – додала посол..

За словами Хотовелі, Сполучене Королівство також може стати мішенню Ірану, якщо країну не вдасться стримати після нападу на Ізраїль.

"Ви бачили це в Україні… вони без вагань зроблять це і тут. Тому ми не хочемо цього бачити, нам потрібно переконатися, що їх стримують", пояснила вона.

Британія збила іранські безпілотники в Ізраїлі

Ізраїль заявив, що Іран запустив 170 безпілотників, понад 30 крилатих ракет і понад 120 балістичних ракет під час атаки в суботу ввечері.

Прем’єр-міністр Великої Британії підтвердив, що винищувачі Королівських ВПС збили кілька іранських безпілотників, які обстріляли цілі в Ізраїлі на вихідних.

Атака Ірану на Ізраїль

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 квітня Іран запустив сотні дронів, балістичних та крилатих ракет по Ізраїлю. Так країна "відповіла" на удар ЦАХАЛу по її консульству у Сирії, внаслідок якого було ліквідовано високопоставленого генерала.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант попередив США, що його країна не має іншого вибору, окрім як відповісти на масовану атаку Ірану.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.