Поширювали пропаганду в “Однокласниках”. У Харкові двом чоловікам оголошено підозру у держзраді

Двоє жителів Первомайська, що у Харківській області, підтримували збройну агресію РФ та поширювали російську пропаганду у соціальних мережах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

За даними слідства, одним з палких прихильників "руського миру" виявився 49-річний електромонтер. Він неодноразово публічно висловлювався на підтримку дій окупантів в Україні і виправдовував перед своїми колегами збройну агресію РФ.

Своїми думками чоловік активно ділився і онлайн. Для цього використовував заборонену в Україні соціальну мережу "Одноклассники". Там він репостив антиукраїнський контент з класичними наративами кремлівської пропаганди про "бандерівців, які вбивають слов’ян".

Другий підозрюваний – 51-річний чоловік, який працює слюсарем на місцевому підприємстві. На власній сторінці в "Одноклассниках" він також розміщував дописи на підтримку окупаційних військ РФ.

Чоловік зізнавався у коханні Росії, репостив публікації з викривленими історичними фактами, які активно транслюють кремлівські пропагандисти, а також римовані рядки, які мали за мету дискредитувати українських захисників.

Обом підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці затримали російських агентів, які скоригували удар по Києву 21 вересня. Перед обстрілом вони надіслали загарбникам координати для удару по столиці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.