Пощастить із погодою не багатьом. Прогноз на вихідні в Україні

Вихідні, 8-9 червня, в Україні знову будуть дощовими. Ситуація покращиться у неділю, але опади з грозами повністю не підуть.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр.

Субота, 8 червня

У суботу, 8 червня, у більшості регіонів України йтиме дощі з грозами. Суха погода збережеться на сході та частково на півдні – у Криму, Донецькій та Луганській областях. На південному сході та північному сході, у Харківській області, опади очікуються без грому та блискавок.

Нічна температура буде досить різноманітною. На заході вночі буде найхолодніше – +12…+14 градусів, місцями – +13…+15. Значно тепліше вночі буде в інших регіонах України. Наприклад, у центрі до +18 градусів, на півдні та на південному сході максимально до +20.

Вдень місцями утримається справжня спека. Холодне буде в західних областях та на півночі, +24…+26, але подекуди і нижче, на Волині, до +22…+24. Найспекотніше буде на сході, до +29, на півдні та на південному сході (Дніпропетровська та Запорізька області) – до +30 градусів.

У Києві вночі очікується короткочасний дощ, +16…+18 градусів, удень опади також ймовірні, причому з грозою +24…+26.

Погода в Україні на 8 червня (meteo.gov.ua)

Неділя, 9 червня

У неділю, 9 червня, опадів очікується значно менше. А саме вони пройдуть:

  • у всіх західних регіонах;
  • у Хмельницькій, Житомирській, Вінницькій;
  • у Києві, у Київській, Чернігівській областях;
  • у Кіровоградській, Одеській областях.

При чому у цих регіонах опади пройдуть із грозами.

Вночі стане трохи холодніше. Термометри покажуть вночі +21 градус у Криму, найхолодніше буде за традицією на півночі та заході та частково в центрі – +13…+15. Вдень на заході та ближче до центру буде в середньому +25 градусів. В інших регіонах буде значно тепліше. Спека буде на півдні, сході та на південному сході, +29…+31 градусів.

У Києві вночі без опадів, +14…+16. Вдень без короткочасного дощу із грозами не обійдеться, +26…+28.

Погода в Україні на 9 червня (meteo.gov.ua)

Погода в Україні з 10 червня в Україні

З понеділка, з 10 червня, в Україні відчутно похолодає. Зокрема, температура знизиться в західних, північних і більшості центральних областей.

Зазначимо, що середня місячна температура в червні 2024 в Україні прогнозується в межах +19…+23 градусів, у гірських районах +16…+19 градусів тепла, що на +1,5…+2 градуси вище за норму.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.