Порошенко: влада намагається блокувати мою діяльність

Влада намагається обмежити політичну діяльність лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка в умовах ескалації російської загрози.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву політика під час виступу перед тисячами прихильників біля Київського апеляційного суду.

"Влада продовжує обмежувати мою політичну діяльність з точки зору роботи по країні і виїзду за кордон. Тепер вже очевидно, що це була також мета влади. Для того, щоб не давати мені дозволу, який – так влада вважає – я маю в неї питати для участі у міжнародних конференціях. У мене були зустрічі в Мюнхені, курс лекцій в Маямі, зустрічі у Вашингтоні – влада блокує саме цей вид діяльності", – констатує Порошенко.

За словами політика, в тероборону в умовах нападу Путіна, який стає з кожним днем все, на жаль, вірогідніший, мають йти всі громадяни, а професіонали мають йти у ЗСУ.

"Професіонали мають йти в дипломати, в ті структури, які проводять економічні реформи, які займаються боротьбою з корупцією, зберігаючи антикорупційну інфраструктуру, – наголошує Порошенко. – Три з половиною місяці тому влада повинна була профінансувати наші Збройні сили, поповнити резерви, підняти грошове забезпечення і доукомплектувати бригади, профінансувати місцеве самоврядування для територіальної оборони. Щоб підвищити ціну, яку заплатить Путін у випадку прийняття рішення про продовження агресії. Бо це і є найкоротший шлях до миру".

Порошенко підкреслив, що українці продемонстрували, що для них Україна понад усе.

"Ми сьогодні продемонстрували, що правда з нами, як ми і обіцяли, що Господь з нами, але ключовий висновок – без кожного з вас, хто приїхав сюди для того, щоб захистити демократію, захистити країну, європейський вектор розвитку, нічого б не відбулося, – наголошує лідер партії. – Ми точно вміємо, знаємо як і можемо перемагати. Сьогодні – не перемога, але точно не поразка. Це ще один крок вперед. І ми переможемо".

Як повідомлялось, Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід для колишнього президента Петра Порошенка. Стосовно нього продовжує діяти особисте зобов'язання.

Нагадаємо, у січні Порошенку у справі про державну зраду та фінансування тероризму обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання та зобов'язали здати паспорти для виїзду за кордон.

За даними слідства, Порошенко у змові з іншими особами, зокрема представниками вищого керівництва Росії, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛДНР" шляхом незаконної схеми закупівлі вугілля у 2014-2015 роках.