Понад 595 дітей постраждали в Україні через війну

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні постраждали 595 дітей. З них 208 – загинули, а 387 отримали поранення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

"Станом на ранок 23 квітня 2022 року більше ніж 595 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабного збройного вторгнення Російської Федерації в нашу державу. Офіційне число жертв-дітей протягом останніх двох днів незмінне – 208. Зросла кількість поранених – 387", – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадують, ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Так, згідно з даними ювенальних прокурорів, найбільше постраждало дітей у:

Донецькій області – 120,
Київській – 113,
Харківській – 91,
Чернігівській – 66,
Херсонській – 44,
Миколаївській – 41,
Луганській – 37,
Запорізькій – 25,
Сумській – 17,
м.Києві – 16,
Житомирській – 15.

Зокрема, 20 квітня внаслідок обстрілу військовими країни-агресора об'єктів цивільної інфраструктури на території Пологівського району Запорізької області отримала поранення 5-річна дитина.

У відомстві додають, що 1500 закладів освіти пошкоджено внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів українських міст і сіл збройними силами РФ. При цьому 102 з них зруйновано повністю.

Нагадаємо, Росія повномасштабно вторглася в Україну 24 лютого. Війна триває вже 59-й день. Про те, що відбувається прямо зараз, читайте в текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові і важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.