Помилка, якої припускається більшість: чому не можна смажити холодні яйця

Однією з найпопулярніших страв на сніданок є смажені яйця. Готувати їх дуже легко та швидко, але, як виявилося, далеко не всі знають, як правильно смажити яйця.

У поспіху готуючи цю невигадливу, але поживну та смачну страву, багато хто припускається однієї серйозної помилки – смажать щойно витягнуті з холодильника яйця. Чому не варто цього робити, пояснили кулінари.

Чому не слід смажити яйця з холодильника

За словами кулінарів, на консистенцію страви великий вплив має температура продуктів. Якщо охолоджені яйця покласти на гарячу сковороду, виникне різкий перепад температури. Тоді жовток дуже швидко затвердіє, а білок протягом довгого періоду часу залишатиметься рідким.

У результаті, якщо жовток буде вже готовим або пересмаженим, а білок ще продовжуватиме розтікатися, ідеальної яєчні точно не вийде. Крім того, через температурний перепад смак страви буде менш вираженим, тому насолодитися сніданком не вдасться.

Тому кулінари рекомендують дотримуватися важливого правила: не поспішати смажити яйця одразу після того, як їх дістали з холодильника. Варто заздалегідь витягувати потрібну кількість яєць і дати їм нагрітися до кімнатної температури.

Джерело: 5692.com.ua