Погода дасть жару. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень в Україні

Весь робочий тиждень в Україні литимуть дощі – як повсюдно, так і місцями, як із грозами, так і без них. У той же час до кінця тижня прийде спека, подекуди до +27…+28 градусів.

Про це це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр.

Понеділок, 20 травня

В понеділок, 20 травня, в Україні дощитиме. При цьому опади можливі на заході, частині центру, в тому числі у Києві, та на півночі.

Вночі температура буде досить однорідною. Загалом на більшості території вночі очікується температура в межах +10…+13 градусів в залежності від регіону. При цьому найтепліше вночі буде в Закарпатській області – +12…+14 градусів. А найхолодніше:

  • у Кіровоградській області, місцями у Миколаївській області – +8….+10 градусів;
  • у Луганській області – +9….+11 градусів.

Днем в більшості регіонів буде тепло – +23….+25 градусів. Найтепліше буде на Закарпатті – до +26 градусів. А найхолодніше на півночі та сході (Сумська та Харківська області) в межах +21…+23 градусів.

У Києві вночі переважатиме мінлива хмарність, без опадів, +11…+13 градусів. Вдень мінлива хмарність, місцями короткочасний невеликий дощ, гроза, +23…+25 градусів.

Погода в Україні на 20 травня (meteo.gov.ua)

Вівторок, 21 травня

У вівторок, 21 травня, картина з дощами не зміниться. Опади "засиплять" ті ж регіони, що і днем раніше – захід, північ, частину центра.

Водночас вночі значно потеплішає. Так, загалом в більшості регіонів термометри покажуть +11… +13, навіть на півдні. Холодніше всього буде вночі в Чернігівській, Сумській, Харківській областях – в межах +10…+12. А найтепліше вночі буде на Закарпатті та на крайньому сході, у Донецькій області – до +14.

Вдень в більшості регіонів буде +23…+25 градусів. При цьому найтепліше буде частково на півдні, на Закарпатті та у Луганській області – +24…+26 градусів. А найхолодніше вдень буде в Сумській та в Харківській областях – +21…+23 градусів.

У Києві вночі буде спостерігатись мінлива хмарність, місцями короткочасний невеликий дощ, +11…+13 градусів. Вдень мінлива хмарність збережеться, місцями короткочасний невеликий дощ з грозою, +23…+25 градусів.

Погода в Україні на 21 травня (meteo.gov.ua)

Середа, 22 травня

У середу, 22 травня, в Україні дощів поменшає, причому гроз уже не буде. Опади пройдуть:

  • на заході;
  • на півночі;
  • частково у центрі, у тому числі у Києві;
  • на півдні, на Одещині;
  • на сході, у Харківської області.

Вночі температура повітря в більшості областей буде в межах +13…+15 градусів. Холодніше буде в Сумській, Чернігівській, Харківській, Полтавській областях – у межах +12…+14 градусів. А найтепліше буде вночі в Києві, на Одещині, Херсонщині та Миколаївщині – +14…+16 градусів, а на Закарпатті взагалі в районі +15…+17.

Вдень температура повітря буде досить різноплановою. Причому, зокрема, вона різко відрізнятиметься навіть у межах одного регіону. Наприклад, на крайньому заході максимальна температура вдень триматиметься в межах +21…+22 градусів, у Чернівецькій області – +22…+24, а на Волині та на Рівненщині маскимально підніметься до +24…+26 градусів.

Зазначимо, що у частині регіонів термометри показуватимуть і більші значення – у межах +25…+27 градусів.

У Києві вночі хмарно з проясненнями, місцями короткочасний невеликий дощ, +14…+16 градусів. Вдень хмарно з проясненнями, місцями короткочасний невеликий дощ, +24°…+26.

Погода в Україні на 22 травня (meteo.gov.ua)

Четвер, 23 травня

У четвер, 23 травня, в Україні дощі продовжуватимуть "тримати марку". Опади ймовірні на заході та півночі, як за традицією, повсюдно, місцями в центрі (у тих областях, що ближче знаходяться до західних) у Києві та у Одеській області.

Вночі температура повітря практично повсюдно буде близько +13…+15 градусів. Трохи холодніше на півночі та в Харківській, Полтавській областях – +12…+14 градусів. Найтепліше вночі буде місцями на півдні та в Донецькій області – до +16 градусів.

Вдень найхолодніше буде на заході, +19…+21 градус, але не в усіх областях. Наприклад, у Чернівецькій та Рівненській областях очікується +22…+24 градусів. Більшість регіонів буде в межах +25…+27 градусів. Спека прийде вдень на схід України – на Луганщину та у Донецьку область, тут температура підніметься до +26…+28 градусів.

У Києві вночі хмарно із проясненнями, без опадів, +14…+16 градусів. Вдень хмарно із проясненнями, місцями короткочасний невеликий дощ, +24…+26 градусів.

Погода в Україні на 23 травня (meteo.gov.ua)

П'ятниця, 24 травня

У п'ятницю, 24 травня, в Україні також дощитиме. Причому у регіонах, де можливі опади, дощі супроводжуватимуться грозами. Зокрема, дощі пройдуть на заході, у частині центральних регіонів та в Одеській, Миколаївській областях, на півдні.

Зазначимо, що вночі температура в більшості регіонів буде +13…+15 градусів, місцями, у центрі та півдні, до +16..+17 градусів. Найхолодніше буде вночі у Сумській та Харківській областях – у межах +12…+14 градусів.

Вдень у більшості областей буде в межах +24…+26. Холодніше в Сумській, Луганській областях, Криму – +23…+25 градусів. Найтепліше буде на півдні та на південному сході – +25…+27 градусів.

У Києві вночі мінлива хмарність, без опадів +14…+16 градусів. Вдень буде без опадів, але хмарно, +24…+26 градусів.

Погода в Україні на 24 травня (meteo.gov.ua)

Погода в Україні в травні 2024

На початку місяця синоптики попереджали, що погода в Україні в травні 2024 дивуватиме своїми різкими перепадами та контрастами ще кілька тижнів.

Однак у травні вже варто чекати на справжню літню спеку з підвищенням температури повітря до 28 градусів.

При цьому, описуючи погодний сценарій на місяць, синоптики попереджали, що травень буде теплішим за норму. Щоправда, наприкінці травня 2024 не виключені заморозки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.