План перемоги презентують українцям найближчими днями, – Подоляк

План перемоги України вже був представлений в США та кількох європейських столицях. Найближчими днями його презентують і українцям.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Щодо ширшої презентації для України, я думаю, що це питання днів. Чому? Тому що це важливо. Тому що важливо розуміти, на якому етапі війни, що робимо. Я думаю, що президент (український президент Володимир Зеленський. – ред.) тут достатньо ефективно цю презентацію проведе", – сказав речник.

Він пояснив, що попри те, що акценти основні вже зрозумілі, президент додасть деталей, які будуть чітко говорити, що це за програма примусу та чому вона важлива.

"Я думаю, президент презентацію таку проведе в найближчі дні". – наголосив він.

Водночас Подоляк нагадав, що партнерам уже презентували основні напрямки Плану перемоги.

"Все, що стосується політичного примусу, дипломатичного, економічного, військового. Зрозуміло, що деталі, математичні додатки, вони будуть у партнерів… Ті, хто приймає безпосередні рішення надання цієї зброї, наприклад, чи надання тих, чи інших юридичних дозволів, чи оформлення юридичних складових", – зазначив радник керівника ОПУ.

План перемоги України

Нагадаємо, що Україна розробила план перемоги, який передбачає низку кроків з боку держав-партнерів для забезпечення Україні сильних позицій під час будь-яких переговорів з РФ, зокрема на майбутньому Саміті миру.

Наприкінці вересня Зеленський представив план перемоги американському лідеру Джо Байдену та кандидатам в президенти США Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Водночас цього тижня Зеленський відвідав відразу чотири європейські столиці, а також взяв участь у саміті з Балканськими країнами. На цих зустрічах також було представлено план перемоги.

Зауважимо, що сьогодні Зеленський назвав результати візитів до чотирьох столиць Європи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.