Після Казахстану. У Росії оцінили ймовірність нового застосування ОДКБ

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації оцінили ймовірність нового застосування ОДКБ. Глава відомства Сергій Лавров сподівається, що більше не доведеться застосовувати.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "РИА Новости".

Однак, за його словами, потрібно "тримати порох сухим". Тобто бути готовим до всього.

"Потенціал миротворчих сил (ОДКБ) довів свою дієздатність, по-моєму, всьому світу. Здивування, з яким на Заході дивилися на швидкість розгортання підрозділів, які були спрямовані з усіх країн ОДКБ для допомоги союзному Казахстану на прохання президента цієї країни, була, звичайно, оцінена всіма по достоїнству, я в цьому не сумніваюся", – сказав він.

Лавров додав, що ситуація, яка склалася в Казахстані, продемонструвала, що зусилля, які в ОДКБ робилися в останні роки по створенню миротворчого потенціалу, "були досить ефективними і виявилися затребуваними".

Нагадаємо, вчора у Казахстані почалося виведення військ ОДКБ.

Зазначимо, протести в Казахстані почалися 2 січня. Вони спалахнули через різке подорожчання скрапленого газу. Крім того, учасники протестів висунули політичні вимоги, надалі почалися зіткнення з силовиками, захоплення адміністративних будівель і мародерство.