Підозрюваний у вбивстві президента Гаїті був пов’язаний з правоохоронцями США, – Reuters

Один з двох громадян США, підозрюваних у вбивство президента Гаїті Жовенеля Мойза, був раніше пов'язаний з одним з американських правоохоронних органів. Їх заарештували минулого тижня.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Один з двох громадян США, заарештованих минулого тижня за підозрою у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза, був раніше пов'язаний з одним з американських правоохоронних органів, повідомляє Reuters з посиланням на джерело в уряді США. Джерело не уточнило, про якого американця років мова і в чому полягала зв'язок.

Минулого тижня поліція Гаїті заарештувала двох громадян США, Джозефа Вінсента і Джеймса Солейджеса. Третього, Крістіана Емманюеля Санона, заарештували напередодні; поліція Гаїті закидає йому співпрацю із замовниками операції.

Джерело Reuters, близьке до розслідування, повідомило, що Вінсент і Солейджес заявили, що були перекладачами Колумбійського підрозділу командос, у яких нібито був ордер на арешт.

На сайті благодійної організації, якою керував Джеймс Солейджес, було зазначено, що той був сертифікованим дипломатичним агентом посольства Канади в Гаїті, проте пізніше інформацію прибрали з сайту, зазначає Reuters.

Нагадаємо, влада Гаїті попросила Сполучені Штати направити війська для захисту ключової інфраструктури країни.

Пізніше міністр у справах голосування і міжпартійних відносин Республіки Матіас П'єр заявив, що запит Гаїті до Сполучених Штатів про направлення сил стосується обмеженого числа військових, приблизно 500 осіб.

РБК-Україна розповідало про вбивство президента Гаїті Жовенеля Мойза під час нападу на резиденцію глави держави.

За словами прем'єра країни, Мойза катували перед вбивством.