Під Запоріжжям окупанти масово перевдягаються у форму ЗСУ. Денісова попередила про провокації

У тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області російські окупанти почали масово шити форму Збройних Сил України та перевдягатися в неї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової.

"Російські окупанти використовують методи загонів НКВС, які перевдягались в однострій вояків УПА та вбивали мирних громадян, створюючи міф про "звірства бандерівців", – пише вона.

За її словами, у зв’язку з цим не виключені з їхнього боку провокації задля компрометування українських військових на окупованих територіях і нападів ДРГ на лінії розмежування.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати цей факт воєнного злочину РФ в Україні", – підкреслила Денісова.

Як повідомлялося, окупанти вирішили переодягнути у форму ЗСУ маріупольців, яких чотири тижні тримають у фільтраційних таборах. Їхні російські військові хочуть видати за полонених українських солдатів.

Раніше Денісова пояснила, що робити громадянським, яких Росія насильно транспортувала на свою територію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.