Персиковий джем: простий рецепт сезонних ласощів

Джем із персиків – це смачні й ароматні ласощі, які можна легко приготувати в домашніх умовах. Цей рецепт допоможе вам створити джем, який порадує всіх членів вашої родини.

Інгредієнти

Для приготування персикового джему вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кг стиглих персиків
  • 800 г цукру
  • 1 лимон (сік)
  • 1 пакетик пектину (за бажанням)

Підготовка персиків

Почніть із підготовки персиків. Ретельно вимийте їх, видаліть кісточки і наріжте м'якоть невеликими шматочками. Перекладіть нарізані персики у велику каструлю.

Додавання цукру

Засипте персики цукром і додайте сік лимона. Добре перемішайте, щоб цукор рівномірно розподілився. Залиште суміш на 1-2 години, щоб персики пустили сік.

Приготування джему

Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть суміш до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть джем, регулярно помішуючи, близько 40-50 хвилин, поки він не загусне. Якщо ви використовуєте пектин, додайте його за 5 хвилин до закінчення варіння.

Перевірка готовності

Щоб перевірити готовність джему, капніть трохи суміші на холодне блюдце. Якщо крапля тримає форму і не розтікається, джем готовий. В іншому разі, варіть ще кілька хвилин і повторіть перевірку.

Готовий джем розлийте по стерилізованих банках і герметично закрийте. Переверніть банки догори дном і залиште застигати. Ваш персиковий джем готовий! Насолоджуйтеся його смаком на тостах, у випічці або як самостійні ласощі.

Джерело: 5692.com.ua