Ось що зробить пельмені в 100 разів смачнішими: простий лайфхак для витонченого смаку

Таку популярну приправу, як лавровий лист, найчастіше додають до супів, м'ясних та овочевих страв. Але її можна використовувати і для багатьох інших страв, зокрема пельменів. За допомогою цієї спеції смак пельменів набагато покращиться, стане яскравішим і витонченим.

Однак, додаючи лавровий лист у пельмені, важливо не припуститися помилок, через які можна й зіпсувати страву. Для цього потрібно знати, коли та в якій кількості класти лавровий лист під час варіння пельменів. Усіма нюансами поділилось ТСН.ua.

Як додавати лавровий лист в пельмені

Про те, коли потрібно додавати лавровий лист в пельмені – до чи після кипіння – досі сперечаються кулінари. Насправді все залежить від смакових уподобань: якщо ви не хочете, щоб страва вийшла надто пряною, краще зробити це після закипання води. Далі слід зменшити вогонь, прикрити каструлю кришкою і варити пельмені до готовності.

Якщо додати забагато лаврового листа, то приправа затьмарить весь аромат пельменів. Тому слід запам'ятати такі пропорції пельменів, води і лаврового листа:

  • 500 г заморожених пельменів;
  • 1,5 літра води;
  • 2-3 лаврових листа.

Крім того, у воду після закипання потрібно додати 1-1,5 чайної ложки солі, також можна кинути 2-3 горошини перцю.

А щоб пельмені не злипалися у процесі варіння, експерти радять додати 1 столову ложку олії і перші хвилини постійно їх перемішувати. Середній час варіння пельменів після закипання – 5-7 хвилин.

Джерело: 5692.com.ua