Ось чому не можна користуватися смартфоном із розбитим екраном: неочікувані наслідки

Багато користувачів як ні в чому не бувало продовжують використовувати свої смартфони після ушкодження покриття екрану, появи на ньому тріщин та сколів. Проте фахівці застерігають: робити це дуже небажано.

Чому не можна користуватися смартфоном із розбитим екраном, якими можуть бути наслідки, пише РБК-Україна.

Чим розбитий екран небезпечний для смартфона

Експерти назвали кілька небезпечних факторів, які можуть виявитися фатальними для "життя" вашого смартфону.

Відсутність реагування на натискання

Зазвичай передня панель смартфона включає загартоване захисне скло, сенсорну панель для зчитування дотиків і матрицю для відображення зображення. Через пошкодження екрану найпершою може постраждати сенсорна панель, яка може раптово припинити реагувати на натискання.

Тому неочікувано можуть виникнути такі проблеми, як неможливість відповісти на важливий виклик чи повідомлення.

Ушкодження внутрішніх компонентів

У смартфонах такі компоненти, як процесор, ємний акумулятор, вібромотор та інші закріплені в монолітному корпусі та розміщуються на мінімальній відстані один від одного. Це необхідно для запобігання їх взаємномного пошкодження.

При пошкодженні екрану під тиском розбитого скла може спочатку пошкодитися матриця. Інші компоненти також зазнають впливу: вони починають рухатися, стикатися і тертися один за одним. Це може мати фатальні наслідки для всієї материнської плати та окремих компонентів.

Потрапляння вологи

При пошкодженні екрану волога може проникнути всередину корпусу пристрою. Навіть якщо руки власника сухі, волога є у повітрі. Через це почнуть руйнуватися внутрішні компоненти.

Особливо вразливою для вологи є материнська плата, в якій починається процес корозії, що може призвести до коротких замикань внутрішніх компонентів. Інші деталі також будуть поступово піддаватися окисленню і можуть перестати працювати в найнесподіваніший момент.

Що робити, якщо пошкоджено екран смартфону

Найкращим рішенням стане візит до сервісного центру. Фахівці, залежно від моделі пристрою, запропонують три варіанти ремонту:

  • встановлення нового скла;
  • заміна скла разом із сенсорною панеллю;
  • повна заміна екрану.

Крім того, майстер має перевірити стан внутрішніх компонентів після падіння, а також замінити прокладки, які захищають смартфон від потрапляння вологи.

Джерело: 5692.com.ua