Окупанти готуються до бойових дій на Донбасі. Розміщують техніку в населених пунктах

Російсько-окупаційні війська на Донбасі готуються до можливих бойових дій. Про це свідчить те, що окупанти розміщують озброєння за межами виділених місць його зберігання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командування операції Об'єднаних сил.

Спостерігачі ОБСЄ у звіті від 6 липня розповіли про зафіксовану безпілотником на окупованій території Луганської області бойову техніку окупантів:

поблизу Шимшинівки – 11 танків, 26 броньованих машин; поблизу Мирного – 30 танків, 9 самохідних гаубиць, 18 буксированих гаубиць, 101 броньована бойова машина; поблизу Круглика – 30 танків.

Розміщену з порушеннями військову техніку спостерігачі зафіксували і на окупованій території Донецької області – 8 танків Т-64 поблизу Бойківського. У так званій зоні безпеки також помітили техніку бойовиків:

на території Роздольного – 23 бойові машини піхоти (БМП); поблизу Кальміуського – 6 бойових броньованих машин та одна самохідну гаубиця 2С1 "Гвоздика".

"Зазначене свідчить про підготовку підрозділів російсько-окупаційних військ РФ та їх найманців до можливих бойових дій. Варто наголосити на скупченні озброєння та військової техніки на полігонах тимчасово окупованої території Луганської області, які своєю чисельністю загострюють ситуацію в районі проведення ООС", – наголосили у штабі.

Нагадаємо, напередодні у штабі пояснили, навіщо бойовики загострюють ситуацію на Донбасі.