Нововведення в “Дії”: хто з українців може оформити субсидію на комуналку за 10 хвилин

Відтепер оформити субсидію українцям стало ще простіше завдяки удосконаленню сервісу. Щоб отримати державну підтримку, доведеться витратити лише 10 хвилин часу, скориставшись функціоналом порталу "Дія". Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Раніше для того, щоб подати заяву про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива, потрібно витратити близько 30 хвилин. Тепер цей процес прискорився, зокрема, завдяки тому, що більшість документів підтягуватимуться з реєстрів автоматично.

Втричі прискорили процес оформлення заяви про субсидію на порталі Дія. Раніше на це йшло 30 хвилин. Тепер послугу можна отримати за 10 хвилин, заповнивши 7 полів замість 21, – повідомив Федоров.

Міністр додав, що завдяки нововведенню українцям тепер не потрібно стояти в чергах, збирати довідки та заповнювати довгі анкети.

Водночас спрощена послуга доступна не всім громадянам. Скористатися нею можуть лише ті українці, які жодного разу не оформляли субсидію.

Можливість оформити субсидію через Дію з'явилася у 2021 році. І з того часу команда постійно покращує процес, щоб не потрібно було руками вносити ту інформацію, яка може підтягнутися з реєстрів, – зазначив міністр.

Додамо, що в Україні до завершення воєнного стану та протягом 1 місяця після його скасування субсидія призначається громадянам, у яких витрати на комуналку перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу родини.

Джерело: 5692.com.ua