Нова зручна послуга в “Дії”: у Мінцифри розповіли, як долучитися до тестування

Уже незабаром для українців у "Дії" буде доступна нова важлива послуга, яка реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством внутрішніх справ, Державною міграційною службою України та ДП "Документ". З її допомогою громадяни зможуть оновлювати інформацію про себе чи дітей.

Наразі запустили бета-тестуванні нової послуги та запрошують оцінити її переваги всіх бажаючих. Повноцінно послуга запрацює на порталі згодом, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації.

Як розповіли В Мінцифри, нова послуга називається "Актуалізація даних у Реєстрі територіальної громади". У цьому реєстрі містяться відомості про громадян і місце їх проживання.

Послуга стане корисною в таких випадках:

  • якщо не формується витяг про місце проживання;
  • у разі наявності помилки в місці проживання в паспорті у "Дії";
  • якщо змінене прізвище, але інформація про це не оновлена у витязі.

За допомогою сервісу за кілька хвилин можна буде виправляти помилки та уточнювати дані – за себе або за дитину.

Зверніть увагу, громадяни старше за 15 років актуалізують дані про своє місце проживання самостійно, – зазначили у Мінцифри.

До бета-тесту можуть долучитися громадяни, які мають:

  • ID-картку чи біометричний закордонний паспорт;
  • податковий номер.

Послуга доступна по Україні, крім Одеси, Миколаєва та деяких громадах, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій (окремі громади Харківської, Херсонської, Запорізької та Донецької областей). Також послугою не зможуть скористатися громадяни, у яких зареєстроване місце проживання на території Криму та окремих населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Щоб зареєструватися на бета-тест, слід перейти за посиланням.

Джерело: 5692.com.ua