«НотаЄнота»: антифейкові інтелектуальні ігри відбулися у кам’янському ЦМІ

У Камʼянському Центрі молодіжних ініціатив проходять інтелектуальні ігри «НотаЄнота». Мета гри – розвивати критичне мислення, показати, як працюють фейки та дезінформація на основі реальних кейсів, навчити визначати ворожі впливи та протистояти маніпуляціям.

Гра складається із 5-ти раундів, побудованих на основі реальних прикладів фейків, маніпуляцій, ворожих вкидів та шахрайських схем зі ЗМІ та соцмережах, якими нас намагаються ввести в оману.

Для виконання завдань учасники застосовують критичне мислення та ерудицію, знання та кмітливість. У грі молодь також отримує важливу інформацію, яка дає глибше розуміння того, як влаштований інфопростір та чому поширюються фейки та маніпуляції. Учасники спочатку самостійно намагаються докопатися до суті, а коли дізнаються правильну відповідь, отримують додаткову інформацію, яка дозволяє скласти «пазлик».

Авторкою антифейкових ігор є фактчекерка, головна редакторка проєктів «НотаЄнота» та «По той бік путінської брехні», викладачка НН Інституту журналістики КНУ ім.Т.Шевченка Альона Романюк.

Інтелектуальна гра «НотаЄнота» реалізується в рамках акселератора проєктів з протидії дезінформації Mediengeist, що імплементується у партнерстві Goethe-Institut в Україні з науково-популярним медіа Куншт.

Якщо Ви хочете взяти участь в командній грі «НотаЄнота» – фахівці Центру молодіжних ініціатив залюбки проведуть її для всіх бажаючих.

Свої пропозиції щодо гри можна надіслати на офіційні сторінки Центру молодіжних ініціатив у соціальних мережах.