Нідерланди дозволили в’їзд щепленим вакцинами, які використовують в Україні

Нідерланди вирішили приймати сертифікати вакцинації від коронавірусу у туристів, які прямують з-за меж Європейського союзу. Влада країни роз'яснила вимоги до сертифікатів та назвала перелік вакцин, які підходять для в'їзду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт уряду Нідерландів.

Вимоги до сертифікату вакцинації:

виданий після введення схваленої ВООЗ та EMA вакцини; виданий після проходження повного курсу вакцинації; виданий одною з наступних мов: нідерландська, англійська, німецька, французька, італійська, португальська та іспанська; містить наступну інформацію: дані про щепленого, дані про завершення курсу вакцинації, торгову марку та назву виробника вакцини, дату введення кожної дози вакцини, назву країни, де робили щеплення, дані того, хто видав документ, а також підпис та печатку.

Також уряд Нідерландів опублікував список вакцин, після щеплення якими будуть пропускати до країни. Зокрема, у списку є препарати, які застосовуються в Україні. Повний список вакцин виглядає так:

Pfizer/BioNTech (Comirnaty); AstraZeneca (Vaxzevria); Johnson & Johnson (Janssen); AstraZeneca (SK Bio); Serum Institute of India (CoviShield); Sinophar; Sinovac (CoronaVac).