Незабаром у Кам’янському закінчать реконструкції декількох масштабних об’єктів

Роботи зі створення нових та реконструкції старих інфраструктурних об’єктів тривають у Кам’янському.

Вже до дня міста, що цього року відзначатиметься 16 вересня, заплановано завершити будівництво Центру реабілітації військових, основну чергу реконструкції першої лікарні та створення лялькового театру на базі колишньої будівлі інженерного клубу (музей ДМК).

Про це стало відомо під час робочої поїздки мера міста Андрія Білоусова та очільника районної військової адміністрації Олега Гапіча по цих об’єктах.

Зведення Центру реабілітації військових триває у будівлі, яка розташована на вул. Архівній, 8. Старий корпус міської лікарні змінюється буквально на очах, як і територія навколо нього. Роботи тут ведуться щодня, без вихідних.

У закладі наші захисники зможуть пройти як фізичну, так і психологічну реабілітацію, відновити рухові функції та інші втрачені навички, адаптуватися та повернутися до повсякденного життя. Центр буде оснащено тренажерами та іншим медичним обладнанням. Він відповідатиме сучасним вимогам Національної служби здоров’я України.

Поряд триває реконструкція першої міської лікарні. Тут якісь слова навіть зайві, адже для багатьох країн пострадянського простору психіатричні лікарні завжди були місцем болю та страху. І більшість з них з них в Україні своїми застінками скоріше можуть занурити у ще більшу депресію, ніж вивести з неї. Але реальні зміни та перелом ситуації ми вже бачимо у Кам’янському на прикладі лікарні №1.

«Продовжуємо будівництво Центру реабілітації для наших військових. Роботи не припиняємо ні на день. Паралельно закуповуємо медичне обладнання, приймаємо кадрові рішення. Маємо чіткий пріоритет – допомогти захисникам відновитися фізично та психологічно. Також модернізуємо корпуси міської лікарні №1, на базі якої вже лікуються українські воїни, – зазначив міський голова Андрій Білоусов. – Всі роботи йдуть за графіком. До середини вересня встигнемо завершити їх в повному обсязі. Всупереч важким умовам місто живе та розвивається. Я вдячний всім, хто сприяє цьому. В першу чергу – Збройним силам України. Ремонтуємо, будуємо, перемагаємо!»

Також не зупиняються роботи зі створення малої сцени лялькового театру на базі занедбаної будівлі інженерного клубу. Театр ім. Лесі Українки вже розпочав набор персоналу, що буде тут працювати, та новий сезон розпочне прем’єрою лялькової вистави для дітей. Це буде казка «Лисичка, Котик і Півник».