Незабаром у “Дії” з’явиться низка нових корисних послуг, на які довго чекали українці: що презентують вже 19 грудня

Попри війну, Міністерство цифрової трансформації продовжує цифровізувати популярні держпослуги, оновлювати сервіси і впроваджувати нові послуги, які полегшують життя українців. Уже за лічені дні українці зможуть дізнатися, які новинки з’являться на порталі та в застосунку "Дія" найближчим часом.

19 грудня вперше з початку повномасштабного вторгнення відбудеться масштабний захід Diia Summit, де презентують чимало нових цифрових послуг. Про три з них розповіло видання PRO ГРОШІ.

Перереєстрація авто

Це одна з найочікуваніших революційних послуг, яка спростить життя багатьом автомобілістам. Завдяки новому сервісу водії зможуть лише за кілька натискань здійснити перераєстрацію авто, без звернення до посередників. При цьому продавець має сформувати заявку, яку підпише покупець, обираючи номерний знак і замовляючи доставку техпаспорта.

Це значно прискорить процес і прибере корупційні ризики. Адже перевірка авто та користувачів здійснюватиметься автоматично, без участі адміністратора, – зазначили в Мінцифрі.

На першому етапі послугою зможуть скористатися водії легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів.

е-Підприємець

Нова послуга для бізнесу дозволить за 20 хвилин розпочати роботу нового підприємства, відкрити нову торгову точку чи заклад. Для цього більше не потрібно буде ходити по держустановах – із запуском сервісу не виходячи з дому можна буде отримати одразу 8 послуг, серед яких:

  • відкриття ФОП;
  • реєстрація платника єдиного податку;
  • подання інформації про вакансії;
  • відкриття банківського рахунку;
  • оформлення декларації про пожежну безпеку.

Сервісом зможуть користуватись як представники новоствореного бізнесу, так і підприємці, які давно і стабільно ведуть господарську діяльність

Дія.Офіс

Цей сервіс знадобиться державним службовцям для цифровізації роботи і прозорого висвітлення своєї діяльності. З його запуском співробітники держорганів зможуть:

  • отримати електронні посвідчення;
  • проводити авторизацію на корпоративних ресурсах;
  • слідкувати за ефективністю колег;
  • проводити опитування.

Дія.Офіс дозволить переглядати інформацію про структуру держорганів та відповідальних за напрями. Також буде запущена можливість залишати оцінку ефективності роботи посадовців.

Згодом за допомогою цифрового сервісу кожен українець отримає доступ до інформації про виконання планів міністерств, зможе оцінювати прогрес роботи, відстежувати ефективність тих чи інших держслужбовців.

Джерело: 5692.com.ua