Негода в Україні знеструмила майже 1 500 населених пунктів

Станом на ранок 15 січня негода в Україні знеструмила майже 1 500 населених пунктів. Причому відключення зафіксовано в 16 регіонах країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що через сильні пориви вітру знеструмлено 1 418 населених пунктів у 16 областях. Зокрема, у Львівській області – 226, Київській – 201, Чернігівській – 184, Хмельницькій – 166, Житомирській – 163, Сумській – 160, Полтавській – 73, Тернопільській – 53, Черкаській – 40, Чернівецькій – 34, Донецькій – 28, Рівненській – 26, Дніпропетровській – 22, Вінницькій – 20, Луганській – 11, Кіровоградській – 11.

Київ

Вчора ввечері у Святошинському районі на вулиці Верховинній на автомобіль впало дерево. В результаті одна особа загинула і ще одна постраждала. Всього по Києву впали 6 дерев і дві електроопори, пошкоджено 11 авто, торговий кіоск і два білборди.

Київська область

Через сильний вітер стався зсув будівельного крана на недобудований будинок у Бучі. У Броварах зірвало дах адміністративної будівлі, в селі Княжичі – дах місцевої школи, в селищі Калинівка – дах будинку культури.

Рівненська область

У селищі Степань Сарненського району шквальним вітром пошкоджено металевий димар котельні, без тепла залишилися школа, районна лікарня та геріатричний центр.

Чернігівська область

У селищі Сосниця Корюківського району внаслідок поривів шквального вітру пошкоджено дах дитячого садка.

Нагадаємо, напередодні сильний вітер обрушився на Чернівці, де зірвало дах кінотеатру і обірвало дроти, в результаті чого частина обласного центру була знеструмлена.

На сьогодні в Україні теж оголошено штормове попередження.