Небезпечні для серця: кардіологи назвали 3 найшкідливіші види м’яса, які не варто їсти нікому

Деякі продукти харчування здатні значно підвищувати ймовірність розвитку серцевих захворювань. Щоб не піддавати своє здоров'я зайвому ризику та уникнути тривалого і складного лікування, варто виключити їх зі свого раціону.

Зокрема, слід відмовитися від вживання трьох видів м'ясних продуктів.

Бекон

Багатьом подобається цей вид м'яса, але кардіологи наголошують, що він є одним із найгірших для здоров'я серця. Головна причина в тому, що він містить багато насичених жирів і натрію, тому бекон здатен негативно впливати на ліпідний профіль та функціонування нирок. Крім того, цей продукт сприяє розвитку діабету 2-го типу, підвищує артеріальний тиск і викликає запалення.

М'ясні делікатеси

Делікатесне перероблене м'ясо містить багато добавок, здатних завдати шкоди не лише серцю, а й здоров'ю загалом. Кардіологи попереджають, що воно перебуває на вершині списку продуктів, які можуть збільшити ризик серцево-судинних подій, включно з інфарктами та інсультами. Тому краще обирати здорову альтернативу – нежирне м'ясо, таке як індичка і курка.

Хот-доги

Експерти називають хот-доги одним із найгірших видів переробленого м'яса для здоров'я серцево-судинної системи, вживання яких значно підвищити ризик розвитку патологій.

Насичені жири підвищують ризик утворення бляшок в артеріях, звужуючи їх і обмежуючи кровотік. Натрій призводить до затримки рідини в організмі, що може спричинити навантаження на серце та підвищення артеріального тиску, що ще більше збільшує ризик серцево-судинних ускладнень, – кажуть кардіологи.

Джерело: 5692.com.ua